Cellenbetonlijm

Samenstelling
De samenstelling van cellenbetonlijm is speciaal ontwikkeld voor de wensen en behoeften van de verwerkers, architecten, aannemers en uitvoerders.
CEKA-Fix Cellenbetonlijm is een droog vervaardigd mengsel van witte cement, zand met een speciale korrelopbouw en organische hulpstoffen.

Levering en houdbaarheid
CEKA-Fix Cellenbetonlijm wordt geleverd in zakken van 25 kg. CEKA-Fix Cellenbetonlijm blijft in zijn originele verpakking minstens 15 maanden na productie houdbaar, mits droog en vorstvrij opgeslagen.

Verwerking
Voorbehandelen van de bouwblokken/elementen Men dient ervoor te zorgen dat de te verlijmen blokken of elementen stofvrij zijn. In droge jaargetijden dient men de hechtvlakken van de te verlijmen blokken of elementen voor het verlijmen bevochtigd worden. Te natte blokken dient men eerst laten drogen.

Mengen
Voor het mengen van de cellenbetonlijm dient men zuiver leidingwater te gebruiken. De inhoud van de zak dient men met ongeveer 6,5 liter water te vermengen. De benodigde hoeveelheid water uitgieten in een kunststof mengkuip. Voor het mengen van de cellenbetonlijm gebruikt men een lijmmortelmixer of kuipmixer. Terwijl men aan het mengen is kan men de droge lijmmortel toevoegen. De lijmmortel moet ongeveer gedurende 3 minuten gemengd worden.

Verwerken
De te verwerken lijmmortel moet homogeen, smeuïg en klontervrij zijn. De lijmmortel wordt bij voorkeur met een lijmbak c.q. lijmschep per wanddikte op de lintvoeg c.q. stootvoeg gelijkmatig aangebracht. De te lijmen blokken of elementen worden, in verband, vol en zat gestapeld met de lijmmortel. De blijvende lintvoegdikte bedraagt ca. 2 mm en de blijvende stootvoegbreedte bedraagt ca. 3 mm. Er dient te allen tijde vol en zat te worden gelijmd.
De eventueel uitpuilende lijmmortel dient men, nadat de lijmmortel ca. 1 uur is opgestijfd, met een spackmes afgestoken te worden.Bij het lijmen van de lintvoegen moet de lijmmortel max. 2 ca. 3 meter voor het laatst geplaatste blok of element worden aangebracht. De blokken of elementen dienen in 15 minuten in het lijmbed te worden aangebracht. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan men de aangemaakte lijmmortel gedurende ongeveer 4 uur verwerken.

Nabehandeling
Het werk moet men beschermen tegen slagregen, trek, direct zonlicht en vorst. Men mag niet lijmen onder de 0°C en over 30°C. Ook nooit lijmen op bevroren, beijzelde of ontdooiende ondergrond.
Reiniging : het verse product kan eenvoudig met water verwijderd worden.

Verbruik
Met 25 kg CEKA-Fix Cellenbetonlijm kan men ongeveer 18 liter lijmmortel maken.